Folk It, een community door en voor f*lking gezellige mensen

Folk is hot, folk is overal! Echt waar. Geen geitenwollen sokken gedoe, maar een muzikale beleving die intensiteit, puurheid en authenticiteit omarmt. Om die missie en visie kracht bij te zetten bundelen Muziekcentrum Dranouter, Muziekclub ‘t Ey en Merodefestival de krachten en richten ze hun pijlen op een heuse folk community, Folk It. Een initiatief om meer mensen te laten proeven van het genre, maar ook om meer bands naar België te lokken en groepen van eigen bodem de nodige ondersteuning te bieden. Folk It dus, hét folkplatform waar je terecht kan voor alle concerten, activiteiten en nieuwtjes die de Vlaamse folkscene te bieden heeft. Want ja, folk is echt wel f*lkng gezellig. Ontdek, beleef, geniet!

«Wie nog steeds denkt aan geitenwollensokken en klompen als hij ‘folk’ hoort nodigen wij uit om Folk It te bezoeken en te ontdekken wat folk werkelijk is.»

- Dirk Van der Speeten, Organisator 't Ey

Muziekcentrum Dranouter

Muziekcentrum Dranouter herbergt een rijke muzikale geschiedenis en serveert het beste van wat folk- en rootsmuziek te bieden hebben, zowel uit binnen- als buitenland. Talent van eigen bodem, jong en iets ouder internationaal geweld, allemaal geven ze er het beste van zichzelf. Intieme concerten, gaande van folk over roots tot americana, en dat alles op een prachtige locatie. Muziekcentrum Dranouter is een echte parel in het Heuvelland, een schat aan ontdekkingen.

Muziekclub 't Ey

Kwetsbare, akoestische muziek een podium bieden. Dat is waar het om draait in Muziekclub ’t Ey, een gezellige en kleinschalige concertlocatie in hartje Belsele. Verwacht je aan intieme concerten die garant staan voor een pure, intense muziekbeleving, zowel voor artiest als publiek. Folk in al zijn facetten en zoals je het nooit eerder beleefde. Naast concerten kan je er ook terecht voor tentoonstellingen, workshops, noem maar op. Allen daarheen!

Merodefestival

Muziek? Check. Natuur? Check. Prachtig erfgoed? Check. Je kan gerust stellen dat Merodefestival het beste van verschillende werelden samenbrengt. Heerlijke concerten en schilderachtige wandelingen door de mooiste natuurgebieden en langs de leukste erfgoedplekjes van het feeërieke Merodegebied. Tijdens de rest van het jaar zorgt het festival voor een selectie fijne concerten in de kerken van de Merode. Aanrader!