Flanders Folk Awards

Save the date:
Flanders Folk Awards live show op 31 januari 2023

 

Derde keer, goede keer! Na twee online edities, kunnen de Flanders Folk Awards eindelijk live gaan. Dat nergens anders dan in dé Brusselse muziektempel AB.

Op deze avond worden de awards voor beste plaat, beste live band en belofte van het afgelopen jaar toegekend. Nominaties voor elke categorie worden in december bekend gemaakt. Hou de Flanders Folk Network pagina in de gaten om te weten te komen wie ze binnenhaalde.

Maar geen folk awards zonder live muziek. Op het programma staan Broes, Naragonia en Hot Griselda. Topbands die internationaal toeren en tot de fine fleur van de hedendaagse Vlaamse folk scene behoren. Een avond om naar uit te kijken!

Hieronder kan je nog eens de winnaars van vorig jaar beluisteren:

Raske Drenge is de strafste live band van het afgelopen jaar. Enkel met gitaar en viool slaagden ze menig festivals en zalen enthousiast te krijgen met hun eigenzinnige benadering van muzikale tradities uit de Faeröer Eilanden en de rest van Europa.

Met Equinox maakte Sara Salvérius het beste album van 2021. De jury was unaniem lovend hoe ze met haar instrument (accordeon) een eigen uniek geluid creëert op deze plaat. Subtiele en intieme muziek die op het kruispunt van klassiek, trad en jazz samenkomt.