Rooted in Dranouter: Vincent Coomans

Ziehier, onze nieuwe artist in residence: Vincent Coomans, een 33-jarige muzikant die woont en werkt in België. De terugkerende thematiek van verlangen, afstand en rouw binnen zijn muziek doet vaak denken aan artiesten als Sufjan Stevens, Damien Jurado, Bill-Ryder Jones en Elliott Smith.

Na de release van zijn EP ‘Can’t you see that I slowly distance myself from you’ in 2020, is hij terug met een nieuw album genaamd ‘The Great Rebuild’.

Muziekcentrum Dranouter zal Vincent ondersteunen bij de release van dit nieuwe album dat verschijnt bij Illuminine Records in januari 2023. Hij zal ook dit seizoen kunnen repeteren, creëren en opnemen in onze muziekclub.

‘Desire’ is de eerste officiële single uit ‘The Great Rebuild’. In dit zwoele nummer treft Vincent Coomans zijn door rouw overwoekerde lichaam aan. Zijn spieren verstramd, zijn geest vertroebeld, zijn beleving bevlekt door het schuldgevoel en de

schaamte die zich bij het rouwen meester van hem maakten. ‘Desire’ opent met wijdse strijkers, vrijwel meteen gevolgd door een nonchalant ingespeelde akoestische gitaar en een straight forward drumbeat. Coomans’ stem beweegt zich in deze levendige, donkere poptrack voort op de puls van de muziek. Hij fileert zijn lichaam en dat van zijn vriendin tot het vreemde lichamen zijn,

luchtledig, ontdaan van alle spanning, ontdaan van al het gewicht en van de rouw als het zware dier dat in zijn weefsels huist. Tot er enkel nog lust is, niks meer dan de ongeremde lust. In de videoclip van ‘Desire’ maakt de Nederlandse visual artist en schrijver Sandro van der Leeuw een interpretatie van die zoektocht, in fotografische poses verhoudt hij zich tot een paspop in een bijzondere intieme verkenning van het menselijke lichaam.

Voor wie al eens het werk van Vincent Coomans wil beluisteren, via deze link kan je al zijn eerder uitgebrachte muziek checken.